Festdag for Future Cropping

170 var mødt op til afslutningskonferencen den 2. marts i Billund, hvor de hørte om det nyeste inden for præcisionsjordbrug og debatterede, hvordan fremtidens udfordringer.

For fem år siden blev der ikke talt ret meget om dataskyer, graduerede tildelingskort, positionsbestemt bekæmpelse af ukrudt og markrobotter. Det gør der i dag.  Og partnerskabet Future Cropping har en meget stor del af æren for udviklingen.

Future Cropping trak i arbejdstøjet i 2015, og der var store mål for effekten af projektet, fortalte Henrik Høegh, formand for Future Cropping, da han åbnede konferencen:

– Vi arbejder i øjeblikket på at opgøre projektets økonomiske og miljømæssige effekter, og det ser ud til, at vi lander tæt på målet.  Det er mange bidrag tilsammen, som er med til at sikre dansk planteavls plads i fremtidens landbrug.

I dagens løb blev deltagerne præsenteret for masser af ny viden. Blandt andet om mulighederne for at graduere udsæd, vækstregulering, gødning og planteværn, om billedgenkendelse og mulighederne for at tilgodese miljøet med nye løsninger.

Debat om fremtiden

Dagen sluttede af med debat om fremtidens muligheder i et konkurrencedygtigt og klimabevidst fødevareerhverv. Her var der enighed om, at Danmark har rigtig gode muligheder for at tage førertrøjen på, når det handler at udvikle fremtidens landbrug, hvor der er stor fokus på det bæredygtige og klimavenlige. Blandt andet fordi vi har et godt datagrundlag, et godt samarbejde på tværs af brancher og i det hele taget er langt på det digitale område.